Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Het westelijk eindpunt van de Chinese Muur bij de Jiayuguan Pass

Home » Bezienswaardigheden » China » Het westelijk eindpunt van de Chinese Muur bij de Jiayuguan Pass
China

Het bezoek aan de grootse en imposante Jiayuguan Pass bestaat uit drie onderdelen: het westelijk eindpunt van de Ming-Muur, het belangrijkste en meest majestueuze militaire fort langs de Grote Chinese Muur en de overhangende Chinese Muur. De Chinezen spreken zelf over de 'Grootste Pass onder de Hemel'. 

Het fort zelf heeft een binnenstad, buitensteden, uitkijktorens en andere gebouwen. Vanop het hoogste niveau van het fort krijg je de mooiste uitzichten. 

Ten noordwesten van de fortificatie bezoeken we de 1ste vuurtoren van de Grote Chinese Muur. Dit is tevens het westelijk eindpunt van dit immense bouwwerk. 

Een 700 meter lang gedeelte, gebouwd in de Ming Dynastie, is het enige stuk Muur dat nog rest in dit gebied. Aan de oostkant lopen we over de "overhanging" Great Wall of China.

De fortificatie, de Muren, de vallei in het westen en gebergtes als Ma Zang en Bei Sai beschermen de Hexi Corricor Route, één van de belangrijkste uit de geschiedenis van de Zijderoute. De structuur van de pass was essentieel voor communicatie, militaire strategie en het beschermen van China tegen Mongoolse indringers.