Dutch Chinese (Simplified) English French German Spanish

+32 14 73 71 84   +32 497 63 42 20  info@yingyingtravel.eu

Ontbijt & Lunch & Diner

 

Vandaag ervaar je hoe Mongolen als nomadenvolk leven. 

In een Nomadenkamp zijn alle traditionele activiteiten duidelijk te zien. Dit is als het ware een demonstratiekamp waar je zelf alle mogelijke activiteiten aan den lijve kunt ondervinden. Dat is bv. het maken van de boter, het bewerken van het leder voor kledij, het verzorgen van de dieren. Het is behoorlijk indrukwekkend hoe bv. een kudde Yaks in beweging gezet wordt. Transport gebeurt verder met ossen en kamelen. Vilten is ook een belangrijke (en veeleisende!) activiteit bij de Mongoolse nomaden.

Na de lunch reis je door naar Khustai Nationaal Park. Sinds 1993 is het Khustai Nationaal Park beschermd natuurgebied. De hoofdbedoeling is het behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Ze worden daar Takhi genoemd.

Naast deze wilde paarden leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen vind je ook sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen. Tijdens een tour heb je ruim de tijd om foto’s te maken van het landschap en het wild dat je op je weg tegenkomt.

Onze chauffeurs en gidsen zijn specialisten om de Takhi op te sporen. Toch is het altijd afwachten in hoeverre ze tijdens hun zoektocht naar water van de bergen komen afgezakt.

Overnacht in een GER kamp.