Even verder op het Kii-schiereiland ligt de eerste hoofdstad van Japan. Vandaag is dat de gezellige provinciestad Nara. Nara is werkelijk de geboorteplaats van de Japanse beschaving. Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien en tekenen de hele Japanse cultuur tot vandaag. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje waar de herfstbladeren een ongelooflijk kader vormen. Een prachtig zicht!
Japan was het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Zo werd Nara een juweeltje in dat Verre Oosten. In het uitgestrekte park lopen honderden tamme damherten vrij rond. Het zijn de boodschappers van de Goden van het Kasuga Taisha-schrijn. Dit schrijn is omringd door duizenden stenen lantaarns. Even verder ligt het complex van de Tōdaiji-tempel. De imposante toegangspoort van 19 meter hoog, is nog maar een klein begin! Je bent hier bij het grootste houten gebouw ter wereld, de thuishaven van een niet minder imposant en reuzengroot Boeddhabeeld.
In deze intense reis mag best nog eens een rustmoment zijn. Nara is hiervoor bijzonder geschikt, groen, gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. Je kunt vandaag even op adem komen om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.
Overnachting in hotel westerse stijl in Nara.